Genopodden: Norsk ost i verdenstoppen

I den 44. episoden av Geno-podden er ost tema. I studio har vi fått inn to osteeksperter. Begge har de lang erfaring som ostedommere, og de deler det vi ikke kan kalle noe annet enn stor kjærlighet til norske oster.

Ny episode av HGeno-podden publiseres hver måned, og du alle 44 episodene er tilgjengelig både på Spotify, Itunes, soundcloud og Acast. Søk etter Genopodden på den appen du velger å bruke, eller hør på herfra direkte.

Siste nytt

Opplevde låvebrann – bygde nytt landbruksbygg i massivtre

Bilde …

Ulende sirener og blålys som reflekteres i snøen. Tett røyk og flammer som sluker alt de rører ved. Vinduer som knuser i tusenvis av små glassbiter. I januar 2024 utspiller det seg et mareritt hos Leif Reier Tønneberg på Salerud gård i Aurskog Høland.

Proteinboosting: Veien til høyere ytelse og bedre proteinutnyttelse

Bilde …

Tilførsel av et proteinkonsentrat i starten av laktasjonen ser ut til å gi 150 til 250 kg melk ekstra de første 50 dagene i laktasjonen.

Friske dyr og fornøgde bønder i nytt fjøs

Bilde …

På garden til Reidun Smørdal Hjelle og Torbjørn Nes Hjelle er løysingane godt gjennomtenkte. Her har god dyrevelferd og det å laga ein triveleg arbeidsplass stått i sentrum når planane om ny driftsbygning til mjølkeproduksjon vart realisert.

Bovaer-problemer kan skyldes dårlig blanding av fôret

Bilde …

Dansk fôringsekspert stiller spørsmål ved om dårlig blanding av fôret kan være årsaken til problemene som har oppstått i noen danske besetninger som bruker Bovaer.

Tid for kalv – tid for å lykkast

Bilde …

Vi er inne i høgsesongen for kalving og her er litt tips/råd om sjølve kalvinga, nemleg å få kalven levande og sprek ut, og å gi han ein god oppvekst med god vektauke og fråvær av sjukdom.